Турецьким чиновникам не дали виступити ще і в Гамбургу

Гамбург став четвертим містом ФРН, яке скасувало виступи турецьких посадовців. Утім, захід скасували через проблеми з безпекою, а не з політичних міркувань

Про це заявили у місцевій адміністрації, передає Depo.ua із посиланням на DW.

Запланований на 7 березня виступ міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу на мітингу в німецькому Гамбурзі скасували. Причиною ухваленого в понеділок, 6 березня, рішення стали міркування безпеки. За словами речниці адміністрації одного з районів міста, залу, у якій планували проведення акції, закрили через несправність системи протипожежної сигналізації, повідомляє інформагенція dpa.

Гамбург став четвертим німецьким містом, де були скасовані виступи турецьких високопосадовців на підтримку конституційної реформи в Туреччині. Рішення муніципалітетів викликали гостру дипломатичну суперечку між Анкарою та Берліном.

Виступи в Німеччині важливі для представників турецької влади, оскільки у країні проживає близько 1,4 мільйона турків, які матимуть право голосу на референдумі. Голосування щодо реформи, яка значно посилить повноваження президента Туреччини, призначене на 16 квітня. Загалом у ФРН проживають близько трьох мільйонів осіб турецького походження.

Нагадаємо, що президент Реджеп Таїп Ердоган після попередніх відмов закинув ФРН повернення до "нацистських практик", тоді як Німеччина відкинула критику як "абсурдну".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme