Трамп підписав новий міграційний указ: Ірак виключили зі списку

Президент США Дональд Трамп в понеділок, 6 березня, підписав нову версію міграційного указу про заборону на в'їзд до США

Про це повідомили у Білому дому, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Згідно з оновленим указом, на 90 днів заборонений в'їзд до США громадянам шести країн з переважно мусульманським населенням - Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану. З нинішньої версії указу виключили Ірак.

Представник Білого дому Сара Сандерс заявила, що новий указ набуде чинності 16 березня. При цьому дія указу не поширюється на тих громадян країн з "чорного списку", у кого вже є діючі американські візи або грін-карти, що дають право на проживання в США.

Нагадаємо, 27 січня Трамп підписав указ про посилення міграційної політики. Документ забороняє громадянам з семи мусульманських країн в'їзд в країну на 90 днів, а на 120 днів обмежує прийом біженців. Як пояснив американський президент, указ потрібен для того, щоб тримати радикальних ісламських терористів поза США.

Міжнародні IT-компанії, вчені, світові лідери і ООН засудили імміграційне рішення Трампа.

4 лютого Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа, який припиняє прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

23 лютого ЗМІ повідомили, що в Адміністрації президента США Дональда Трампа підготували новий імміграційний указ, який допоможе прискорити висилку нелегальних мігрантів з країни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme