Саакашвілі похвалив конфліктного Трампа та звинуватив Обаму в своєму провалі

Колишній голова Одеської ОДА, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі впевнений, що новий президент США Дональд Трамп не буде "торгувати Україною" та не гратиме на руку Москві

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Ліга.net", передає Depo.ua.

На запитання, чи є в нього якісь пропозиції для Трампа в контексті України – на зразок "плану Артеменка", – Саакашвілі відповів: "Плану немає, звісно".

"Взагалі вся свистопляска за назвою "Трамп, давай ми тобі допоможемо вигідніше продати Україну" – це все від недалеких людей, які взагалі не розуміють Трампа", – вважає він.

Саакашвілі впевнений, що чинний президент США ніколи на це не піде.

"Путін не зможе налагодити стосунки із Трампом. Це раніше він виглядав хуліганом, який робить, що хоче, а цивілізований світ його цурався, бо не хотів встрявати у конфлікт, у тому числі й Обама", – вважає Саакашвілі.

На його думку, "результат правління Обами – це Іванішвілі і Янукович".

"Вони прийшли до влади в Україні й Грузії, поки Обама грався в "перезавантаження" з Росією. А Трамп шукає конфлікту, це його стихія. Путіну Трампа не переплюнути", – вважає він.

У приході Трампа до влади Саакашвілі бачить світову тенденцію: "У політиці всього світу є запит на оновлення, які б опитування нам не малювали".

Нагадаємо, що 8 листопада, після обранням Трампа президентом США Саакашвілі назвався його другом, але спрогнозував, що Україну чекають важкі часи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme