UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прокуратура через суд хоче повернути державі півгектара землі на Сумщині

Землю фактично вилучено з постійного користування ДП "Сумський агролісгосп" без його згоди

Сумською місцевою прокуратурою під час реалізації функції представництва виявлено факт передачі Головним управлінням Держземагентства в Сумській області у приватну власність близько півгектара земель лісогосподарського призначення на території Великочернечченської сільської ради, повідомляє Depo.Суми.

При цьому були порушені вимоги Земельного та Лісового кодексів України щодо погодження зміни цільового призначення лісогосподарських земель із Кабінетом Міністрів України, ділянки фактично вилучені із постійного користування ДП "Сумський агролісгосп" без його згоди, до того ж, передавши землі для садівництва, Головне управління Держземагентства у Сумській області вийшло за межі своєї компетенції.

Як повідомив заступник керівника Сумської місцевої прокуратури Володимир Мороз, прокуратурою заявлено 3 позови про скасування відповідних наказів вказаного органу, свідоцтв про право власності на земельні ділянки, а також їх повернення у державну власність.

Наразі, інформує прес-служба обласної прокуратури, у зазначених цивільних справах Сумським районним судом відкрито провадження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme