Португалія визнала геноцид українського народу в 1932-33 роках

Парламент Португалії ухвалив резолюцію, в якій Голодомор 1932–33 років в Україні назвав геноцидом

Португалія визнала геноцид українського…

Парламент Португалії ухвалив резолюцію, в якій Голодомор 1932–33 років в Україні визнаний як геноцид, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Радіо Свобода".

Як мовиться в резолюції, "висловити солідарність із українським народом і визнати геноцид, що призвів до загибелі близько семи мільйонів (так у тексті – ред.) українців у 1932 і 1933 роках в Україні, і засудити всі форми тоталітаризму і всі різновиди порушень і злочинів проти людяності – такі, як ті, що відбулися в 1930-і роки в Україні".

Йдеться в документі й про те, що Великий голод викликаний сталінським тоталітарним комуністичним режимом.

Парламент Португалії ухвалив ще одну резолюцію, в якій ідеться про те, що парламент вшановує пам'ять жертв Голодомору і також вшановує й тих, хто вижив, і їхні родини, "щоб забезпечити збереження живої пам'яті про скоєне і зберегти пам'ять про тих, хто втратив життя". Є там і про те, що Голодомор став "наслідком аграрної політики щодо селян, трагічним і жахливим наслідком якої стала втрата мільйонів життів від голоду".

У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Дотепер більше 20 країни світу визнали Голодомор в Україні геноцидом.

За даними науково-демографічної української експертизи, загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить 3 мільйони 941 тисячу осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme