Порошенко запевняє, що йому не доповідають про справу Насірова

Президент Петро Порошенко заявив, що його не інформували про оголошення підозри відстороненому голові ДФС Роману Насірову

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петером Мауером, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

Порошенко нагадав, що минулого тижня розпочався процес і вручено підозру Насірову.

"Я думаю, що це є дуже яскравим прикладом: перше – що в Україні створена ефективна антикорупційна інфраструктура, друге – яскравим доказом того, що ця антикорупційна інфраструктура абсолютно незалежна", - сказав він.

"На сьогоднішній день оголошення підозри одному із керівників точно робиться без інформування президента. Я думаю, що це саме те, чого ми добивались, створюючи незалежну інфраструктуру", - додав він.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

У НАБУ заявляли, що Насіров затриманий у Феофанії під час проведення обшуку у рамках розслідування газової справи". За даними нардепа Андрія Журжія, у голови ДФС стався інфаркт.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

САП наголошує, що дії Насірова завдали державі збитків на суму 2 мільярди гривень та вимагає взяти його під варту та звільнити з ДФС.

Зазначимо, що 5 березня спливли 72 години після затримання Насірова, і якщо йому не оберуть запобіжний захід, то він буде вільний.

Сьогодні Солом'янський райсуд Києва продовжив слухання у справі керівника ДФС і відмовив у відводі судді. А пізніше через повідомлення про замінування будівлі суду засідання зупинили і розпочали евакуацію присутніх. Втім, вибухівки не знайшли – і засідання продовжили.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme