"Орендодавець" Криму визнав себе винним у смерті американця, що звів його з юристом Трампа

Народний депутат Андрій Артеменко, який розробив план здачі в оренду Криму, заявив про смерть людини, яка була одним з авторів цієї ідеї, громадянина США Алекса Оронова

Про це парламентар повідомив на своїй Facebook-сторінці, передає Depo.ua.

За словами Артеменка, американець віддав останні 20 років свого життя Україні, зокрема створивши сільськогосподарське підприємство, залучаючи інвестиції.

"І помер він не від старості, не від хвороби, не від нещасного випадку, а від втручання американських журналістів в його життя", - заявив Артеменко.

Депутат зазначив, що сам особисто винен у цьому.

"Адже саме я, ні про що не підозрюючи, згадав його ім'я, відповідаючи на невинне запитання американського журналіста "хто Вас познайомив з Майклом Коеном - особистим адвокатом Президента США Дональда Трампа?". Так, я відповів, що Алекс Оронов, мій партнер, мій наставник, мій учитель, мій друг, нарешті. Алекс був родичем Майкла Коена і саме він організував у тому числі моє знайомство і мою зустріч з Майклом Коеном", - зізнався він.

Нагадаємо, що, за лютневими даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка вже виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка та анонсував подання на зняття з нього депутатської недоторканності.

24 лютого Артеменко прийшов на допит до ГПУ зі словами про те, що намагається "принести мир в нашу багатостраждальну країну", а його слова про "оренду Криму" вирвали з контексту. Тоді допит Артеменка як свідка у справі про держзраду був зупинений до понеділка, 27 лютого.

27 лютого Аременко дав прес-конференцію, на якій закликав ще й запровадити на Донбасі міжнародну адміністрацію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme