UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Нас притиснули до стіни": Олланд закликав Європу об'єднатися проти Росії

Росія постійно намагається його послабити Захід, фінансуючи різноманітні націоналістичні організації в Європі та атакуючи своїх сусідів

Про це в інтерв'ю європейським ЗМІ, зокрема польському виданню Gazeta Wyborcza, президент Франції Франсуа Олланд, повідомляє Depo.ua.

"Росія намагається відновити вплив колишнього СРСР, тому й атакувала Україну. Вона бере участь у розв'язанні конфліктів у світі, аби мати з цього користь. Це видно у Сирії. Росія хоче, аби її вважали сильною і постійно перевіряє нашу (Заходу - ред.) силу і здатність до протидії", - наголосив Олланд.

Президент Франції додав, що російська ідеологія зараз є "дуже консервативною".

"Росія твердить, що захищає християнство від ісламу, але техніка, стратегія і способи впливу є подібними до тих, які функціонували за радянських часів", - зазначив Олланд.

Він додав, що перебуває у контакті з президентом Росії Володимиром Путіним, але це не означає, що потрібно погоджуватися з російською "політикою доконаних фактів".

"Нас, Європу, притиснули до стіни. Якщо ми будемо сильними й об'єднаними, то Росія змушена буде встановити з нами тривалі і рівноправні відносини", - заявив Олланд.

Щодо пропаганди Москви, він натякнув, що всі праворадикальні організації в Європі більшою чи меншою мірою пов'язані з Росією.

Нагадаємо, що чинний президент Франції Франсуа Олланд вважає своїм обов'язком не допустити перемоги глави партії "Національний фронт" Марін Ле Пен на майбутніх виборах у Франції, яка також вважається подругою Путіна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme