UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Тернопільщині цьогоріч на 18% збільшилася кількість особливо тяжких і тяжких злочинів

Поліцейські області затримали чотири злочинні угрупування за останні два тижні

На Тернопільщині цьогоріч на 18% збільши…

Чотири злочинні угрупування затримали правоохоронці Тернопільської області за останні два тижні. Три із них спеціалізувалися на крадіжках з помешкань, ще одна займалася продажем наркотичних засобів через соціальні мережі, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "За Збручем".

За два місяці року у порівняні з аналогічним періодом минулого року, кількість злочинів зросла, в тому числі на 18% по особливо тяжких і тяжких.

"Область характерна тим, що у нас в основному скоюють злочини майнового характеру: крадуть майно із помешкань, автомобілів, є незаконне заволодіння транспортними засобами, грабунки, розбої", – каже заступник начальника ГНПУ в Тернопільській області, начальник кримінальної поліції Степан Яцух.

За його словами, збільшується кількість квартирних крадіжок, з автомобілів, з магазинів - вдвічі більше. За два місяці було три факти торгівлі людьми: два із трудовою експлуатацією, один із сексуальною. Більше в шість разів виявлено злочинів у сфері суспільної моралі – це розповсюдження порнографії, звідництво, сутенерство тощо.

Цього року було скоєно вже 46 квартирних крадіжок.

"Зараз є дуже багато виїздів, практично щодня, – говорить начальник Управління поліції охорони в Тернопільській області Олег Іващенко. – У зв'язку з тим, що побільшало крадіжок з приватних будинків і квартир, керівництво ГНПУ запропонувало провести соціальну акцію "Квартира під охорону".

Щодо запобігання крадіжок майна, то Олег Іващенко радить не розголошувати інформацію у соціальних мережах про поїздки на відпочинок та цінні покупки. Злодії все це також відслідковують. Також треба виважено підходити до того, кого запрошувати у гості, оскільки люди бувають різні і із заздрості можуть "здати" ваше помешкання зацікавленим особам.

Начальник поліції охорони відзначає, що найпоширеніший спосіб проникнення злодіїв у приватні будинки – це вікна та пластикові двері, які відкриваються за лічені хвилини. У квартирах – це вхідні двері, тому бажано ставити двоє дверей, а на другі – два замки.

"Хоча, не існує таких замків, які б злодії не могли відкрити," - каже Олег Іващенко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme