На Полтавщині сім'я посеред двору влаштувала скотобійню

Жителі Шишацького району скаржаться на односельців, які на власному подвір'ї щодня ріжуть до десяти голів худоби

На Полтавщині сім'я посеред двору в…

У селі Самари Шишацького району місцеві жителі потерпають від нестерпного смороду та інших наслідків домашньої скотобійні, яку на власному подвір'ї влаштували їх односельці, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

Сім'я щодня ріже до десяти голів худоби, а рештки розносять собаки по селу. Кров, за словами селян, потрапляє з двору скотобійні у ставок. Через карантин у сусідньому районі люди бояться ще й за власну худобу.

Селяни неодноразово просили сусідів припинити забій, та у відповідь чули погрози. Господарі кажуть, що ріжуть худобу для власних потреб.

Вгамувати скотобоїв вдалося тільки місцевій владі. Саме після скарг вони "притихли", але повністю зарадити ситуації не можуть.
"Приїжджали, спостерігали за поведінкою цих людей, але ніяких прав зайти в оселю до цих громадян ми не маємо. Ми не можемо їм заборонити тримати скот, ми не можемо їм заборонити його забивати на власній ділянці", - зазначили у Великоперевізькому старостаті.

У районному Управлінні Держпродспоживслужби говорять, що Закон дозволяє на своєму подвір'ї для власних потреб забивати до трьох голів у день. Але такого дозволу ця родина не брала.

Скотобійню в Самарах обіцяють перевити, але тільки після офіційного звернення селян.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme