UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині викрили "обмінку", власники якої вкрали у держави 3,8 млн грн

У Харківській області податкова міліція вивела з "тіні" організаторів валютно-обмінних операцій

На Харківщині викрили "обмінку", власник…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Головного управління ДФС України в Харківській області з посиланням на першого заступника начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрія Бєжанова, працівники податкової міліції регіону спільно із співробітниками прокуратури Харківської області викрили осіб, які займалися незаконною діяльністю на фінансовому ринку.

За його відомостями, слідчі встановили, що група осіб, користуючись попитом на тіньові валютно-обмінні операції, організували на території Харкова та Дніпропетровська незаконну фінансову діяльність.

Двоє чоловіків-організаторів даної схеми, спільно з трьома помічниками, під виглядом фінансової компанії налагодили проведення валюто-обмінних операцій, що забезпечувало їм отримання неконтрольованого державного прибутку, адже повний обсяг фінансових операцій залишався у "тіні". Лише за попередніми підрахунками нанесені державі збитки за 2015-2017 роки складають щонайменш 3,8 млн грн.

"Працівники податкової міліції спільно із співробітниками прокуратури Харківської області провели обшуки в офісних приміщеннях, які використовувалися для організації тіньового бізнесу. Під час слідчо-оперативних заходів було виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, чорнову документацію та банківські картки. Крім цього, було виявлено та вилучено 119,4 тис. дол. та 184 тис. грн. Загальна сума вилучених коштів у гривневому еквіваленті складає понад 3,4 млн грн", - зазначив Бєжанов.

Наразі слідство за даним фактом триває за ч.5 ст. 27, ч.3 ст. 212-1 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати єдиного соціального внеску).

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme