UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині суд виправдав депутата, який виділив рідному сину 2 га землі

У Харківській області суд відмовився визнати голосування депутата за виділення сину землі адміністративним корупційним правопорушенням

На Харківщині суд виправдав депутата, як…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в постанові Балаклійського районного суду Харківської області від 23 лютого.

Суд розглянув протокол стосовно депутата селищної ради у Балаклійському районі за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (ухваленні рішення в умовах реального конфлікту інтересів).

Згідно адміністративного протоколу, депутат 14 липня 2017 року під час сесії проголосував за виділення земельної ділянки площею 2 га рідному синові.

Під час судового засідання він провини не визнав та попросив закрити провадження у зв'язку із відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Чоловік заявив, що на сесії добровільно вголос заявив про конфлікт інтересів, що зафіксовано у протоколі, а вже потім брав участь у голосуванні.

Суд встановив, що депутат під час сесії дійсно заявив про конфлікт інтересів, попросив це зафіксувати у протоколі й одразу після цього проголосував за виділення синові 2 га ріллі.

"Отже, депутат, діючи відповідно до вимог ст.59-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" самостійно публічно оголосив про наявний конфлікт інтересів під час засідання ради, на якому розглядалось питання про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою. Відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутності події і складу адміністративного правопорушення", - йдеться в рішенні.

Таким чином, суд постановив адмінпровадження щодо депутата закрити у зв'язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme