UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївець возив по місту тротилову шашку в рукаві

За словами зловмисника, вибухівку йому на зберігання дав товариш, поклавши її у косметичку

Миколаївець возив по місту тротилову шаш…

30-річний чоловік носив з собою по Миколаєву 400-грамову тротилову шашку, а вдома зберігав частково розібрану гранату до СПГ-9. Спеціалісти знищили вибухівку, за скоєне правопорушнику загрожує до семи років ув'язнення. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі поліції.

Днями місцевого мешканеця, який, перебуваючи у громадському місці, розпивав спиртні напої, доставили до Інгульського відділу поліції для складання відповідних адмінматеріалів. Під час поверхневого огляду у правопорушника виявили тротилову шашку, яку він ховав у рукаві куртки. Правоохоронці поцікавились, звідки у чоловіка вибухівка, і для чого вона йому потрібна. У відповідь на це питання громадянин почав запевняти поліцейських, що тротилову шашку вагою 400 г йому дав на зберігання товариш, поклавши у жіночу косметичку. Її походження та подальша мета використання правопорушнику нібито невідомі й взагалі що це таке він не знав, а що майно приятеля може вибухнути - тим паче.

Така відповідь не влаштувала працівників поліції. Щоб переконатись чи не зберігає миколаївець ще подібні вибухонебезпечні предмети, поліцейські відправились до нього додому з обшуком. Виявилось, що підозри правоохоронців були небезпідставними. У квартирі чоловіка по вул. Наваринській поліцейські знайшли осколкову гранату до станкового протитанкового гранатомету-9 , калібру 73-мм, яка відноситься до боєвих припасів першої категорії небезпечності та підлягає негайному знищенню.

До всього з'ясувалось, що домовласник ще й демонтував алюмінієвий фрагмент гранати та продав його. Таким чином, з пояснень чоловіка, він заробляв собі на життя, а вибухонебезпечний предмет знову ж таки йому приніс той самий таємничий знайомий. Вибухівку оглянули спеціалісти. Працівники вибухотехнічної служби Головного управління Нацполіції в Миколаївській області зазначили, що небезпечний предмет міг вибухнути у будь-яку хвилину при здійсненні на нього механічних дій, а радіус ураження такої гранати складає до 25 м. Це могло призвести до тяжких наслідків не тільки для господаря, а і його сусідів. Щоб не наражати на небезпеку оточуючих, вибухотехніки знищили вибухівку на полігоні, а тротилова шашка була направлена на дослідження.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 КПК України, йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Зараз чоловіка взяли під варту. Встановлюються шляхи отримання ним вибухових пристроїв та особи постачальників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme