UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хакери викрили кремлівських тролів-агітаторів проти ЄС

На території України, передусім у містах Києві, Харкові, Одесі та підконтрольних українському уряду районах Донбасу, мала бути створена мережа блогерів (до 500 осіб) для дискредитації євроінтеграційного вектору розвитку України

Саме це передбачає розроблений у Москві "проект з організації інформаційно-політичної підтримки відторгнення України від ЄС "Україна не ЄС", який є серед масиву інформації, опублікованого днями українськими хакерами з "Кіберхунти" та "Українського кіберальянсу", повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Створення спільноти патріотично налаштованих блогерів, які працюють у віртуальному середовищі, для оперативного вирішення інформаційно-пропагандистських завдань з відстоювання проросійського курсу України. Важливо сформувати розуміння того, що ідентичність України нерозривно пов'язана з образом Росії як євразійської держави", - зазначається у пункті "мета" проекту.

Одним із авторів документа зазначений Іван Скориков - секретар Інституту країн СНД, помічник голови комітету Держдуми РФ зі справ СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками Костянтина Затуліна (партія "Єдина Росія").

Серед завдань проекту визначено організацію в інтернет-просторі "мережі лояльних проросійським політичним силам блогерів", формування контенту для ЗМІ та соціальних мереж, "захист інформаційного середовища від впливу проамериканських і проєвропейських сил". Крім того, в рамках проекту мало відбуватися навчання блогерів і "розкручування" їхніх блогів, вербування журналістів, редакторів, політичних активістів, а також "ведення масованої пропаганди в Інтернеті".

Блогери, кількість яких мала бути близько 200-500 осіб, мали розбиватися на "бригади" і виконувати поставлені завдання кураторів. У своїй "роботі" блогери мали просувати низку ключових пропагандистських тез на зразок: "Насправді в Європі нас не чекають", "Для України шлях в ЄС призводить до зубожіння населення", "Для Європи Україна зараз - це невдалий політичний проект, від якого треба триматися подалі".

Ідеологічними союзниками проекту визначено партію Опозиційний блок на чолі з Юрієм Бойком, партію "За життя" на чолі з Вадимом Рабиновичем, Компартію України на чолі з Петром Симоненком, УПЦ МП і православних активістів, місцевих блогерів та активістів проросійської орієнтації, "владу і громадські організації ДНР/ЛНР", європейських політиків і громадських діячів з числа "євроскептиків".

Судячи зі змісту, документ розроблено у 2016 році у Москві. У кошторисі витрат, зокрема, вказується період з грудня 2016 року (включно) по квітень 2017 року (не включно).

Одним із очікуваних результатів (після завершення проекту) має стати "закріплення в суспільній свідомості українських громадян образу ворога в особі євроінтеграторів, негативних наслідків європейського вектору розвитку країни, дискредитація проєвропейського курсу правлячої коаліції на чолі з Президентом України".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme