UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Київський міст" закривають до листопада, а Соборну відкриють для усіх. Як тепер їздити Вінницею?

Рух мостом перекриють 11 березня 

"Київський міст" закривають до листопада…

З 11 березня у Вінниці розпочнеться реалізація масштабного проекту з реконструкції мосту по вулиці Чорновола, названого вінничанами "Київським мостом". Ремонтні роботи будуть проводити спочатку з одного боку мосту, потім з іншого. Тому громадський транспорт рухатиметься по ділянці, яка не буде задіяна для ремонту. Для приватного автотранспорту та пішоходів міст тимчасово буде закритий. Про це з посиланням на прес-службу Вінницької міської ради повідомляє Depo.Вінниця.

"Проект буде реалізовано за підтримки державного Фонду регіонального розвитку. Його загальна кошторисна вартість більше 55 мільйонів гривень, у міському бюджеті ми передбачили 10% співфінансування від вартості робіт, - каже міський голова Сергій Моргунов. – Міст не ремонтувався з часу його будівництва у 1964 році, тому зараз він потребує значної уваги. На час проведення робіт ми вимушені тимчасово перекритий міст для руху приватного транспорту. Він буде відкритим лише для проїзду громадського транспорту".

Реконструкцію "Київського мосту" заплановано розпочати вже з 11 березня. Про це повідомив заступник міського голови Микола Форманюк. Весь комплекс ремонтних робіт мають завершити орієнтовно за рік. За цей час буде підсилено залізобетонні арки, стійки конструкцій; замінено крайні найбільш пошкоджені балки проїжджої частини мосту та підсилено існуючі, що не замінюються. Також буде відновлено пошкоджені бетонні поверхні існуючих залізобетонних конструкцій, проводитиметься антикорозійний захист та фарбування конструкцій акриловим покриттям; буде відновлено підходи до мосту з влаштуванням перехідних плит, дренажів та заасфальтовано дорожнє полотно.

Щоб мінімізувати незручності у пересуванні містом до розробки шляхів об'їзду цієї ділянки дороги були залучені фахівці Вінницького національного технічного університету, які провели дослідження пасажиропотоків.

На час реконструкції мосту, для того щоб збільшити пропускну здатність об'їзних доріг, буде частково змінену схему руху приватного транспорту.

"Ми відпрацювали схему організації дорожнього руху на час ремонту мосту, - розповідає директор департаменту енергетики, транспорту та зв'язку міської ради Олексій Пидоченко. - Рух легкового транспорту буде здійснюватися через вулицю Соборну. Що стосується великовагового, то він буде рухатися по вулицям Магістратській (колишня Першотравнева) та Князів Коріатовичів (колишня Свердлова). В той же час, буде посилено контроль з боку Національної поліції за паркуванням транспорту по вулиці Соборній, щоб він не створював перешкод для руху".

Всі смуги руху на Київському мосту заплановано відкрити для руху у листопаді 2017-го. Саме тоді мостом зможе рухатися в обидва боки громадський транспорт та пустять приватний. Але ремонтні роботи, які не впливають на трафік автівок, ще продовжуватимуться. Їх завершення залежатиме від погодних умов. До повного завершення реставраційних робіт пішохідні переходи будуть закриті. ​

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme