Ердоган почав велику операцію проти курдських терористів

У районі Лідже південно-східної турецької провінції Діярбакир проводиться масштабна антитерористична операція з усунення загрози Робочої партії Курдистану

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Anadolu.

"До операції залучено особовий склад чотирьох батальйонів Збройних сил Туреччини, 17 бойових вертольотів, загони жандармерії та поліції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 6 березня в цьому районі Діярбакира оголошено комендантську годину.

Разом з 18 кварталами міста Лідже, сили правопорядку прочісують гірське пасмо та лісову смугу в районі.

Повідомляється також про локальні зіткнення з терористами PПK, частина з яких вже ліквідована.

Як повідомлялося, в ході антитерористичної операції в південно-східній турецькій провінції Мардін були ліквідовані двоє ватажків терористичної організації "Робоча партія Курдистану", за упіймання одного з яких було призначено винагороду в 410 тисяч доларів США.

Нагадаємо, раніше за запитом прокуратури Туреччини були затримані 15 депутатів турецького парламенту від ПДН, в тому числі її співголови Селахаттін Демірташа і Фіген Юкседаг, яких турецька влада раніше звинувачувала у зв'язках із забороненою в Туреччині Робочою партією Курдистану. Пізніше 12 депутатів були заарештовані судами.

Сьогодні стало відомо, що поліція Туреччини затримала журналістів та представників прокурдської Демократичної партії народів (ДПН).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme