UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Для армійців виготовлятимуть мобільні дерев'яні бліндажі

Споруди комфортніші та маневрові при збиранні за свої бетонні попередники

Для армійців виготовлятимуть мобільні де…

Бліндажі за новими проектами готові будувати військові лісгоспи, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Народну армію".

Ці фортифікації у районі АТО забезпечуватимуть не лише захист військовослужбовцям, але й є комфортабельними.

Над створенням цієї по-своєму унікальної інженерної споруди працювали не лише робітники лісгоспу, але й військові інженери та проектувальники.

В результаті виходить дерев'яний бліндаж, який не поступається за ступенем захисту бетонному чи металевому, але набагато комфортніший та маневровий при збиранні. В той час як для монтажу бетонних компонентів потрібна важка техніка, для збирання дерев'яних модулів може бути достатньо лише людських рук, і саме це забезпечує таку необхідну з точки зору тактики прихованість при зведенні споруди.

За словами військових інженерів, цей бліндаж більший за розмірами.

Стандарт, розрахований на 8 бійців, має 4 місця для відпочинку особового складу. Також тут передбачено окреме місце для роботи командира, ніші для розміщення бронежилетів та спальників. Безпеку споруди створює багатошаровий настил із дерев'яних модулів, матраців та шин, які ефективно пом'якшують вибух за умови влучання снаряда чи міни в бліндаж. Міцності споруді додає й особливе хитромудре рішення щодо його збирання та кріплення за типом конструктора.

Прийняття таких виробів на озброєння відбудеться після їх ретельної перевірки та вогневих випробувань на безпеку.

"Військові лісгоспи поборються на тендерах за державне замовлення на облаштування фортифікаційних споруд у районі АТО. Шанси перемогти у них високі, ми побачили, що ці підприємства виготовляють продукцію високої якості," - зауважує заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme