Блокувальники залізниці під Торецьком знову чекають на штурм (ВІДЕО)

Блокувальники торгівлі з Донецьком і Луганськом в селищі міського типу Щербинівка неподалік від Торецька з 5 березня чекали на штурм

Табір обнесли колючим дротом, оборону продовжують зміцнювати, передає Depo.Донбас з посиланням на "Громадське ТБ Донбасу".

Тут, біля станції Кривий Торець, коштують більше двадцяти вагонів з вугіллям. Як кажуть учасники блокади, це вугілля їхало з тимчасово непідконтрольних українській владі територій. Крім цього складу, на блокаді говорять і про інші результати своєї акції.

"Я бачу результат в тому, що позакривали заводи на непідконтрольною території і їх так званий уряд, так зване "ДНР" і "ЛНР" почав "кіпіш", тому що люди почнуть страйкувати і говорити немає роботи - годуй нас, ти ж правитель. Також бачу з нашого боку політикі повскривалісь і розмовляють голосом Кремля", - каже учасник акції з позивним "Борман".

А ось що говорить про блокаду співробітник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Олеся Цибулько.

"Відмовитися Україні від підприємств, відмовитися від податків, які платили ці підприємства до бюджету України, і, таким чином, відмовитися від територій Донбасу. Це, мабуть, і була мета така званої "блокади". Потрібно не допустити такого сценарію і визначити, що Донбас територія України", - говорить вона.

Активісти називають свої умови закінчення блокади - звільнення полонених і визнання особливих районів Донецької та Луганської області окупованими.

Нагадаємо, 28 лютого штаб блокади Донбасу заявив про штурм блокувальників залізниці на станції Кривий Торець. Блокувальники заявили, що їх штурмують "озброєні тітушки". Один з учасників блокади отримав поранення.

Також повідомлялося, що станом на 14:30 відбиті перші дві спроби штурму на станції Кривий Торець.

Поліція Донеччини заявила, що проводить перевірку за фактом конфлікту на місці блокади під Торецьком. Також поліція повідомила про 37 затриманих нападників.

Згодом стало відомо, що кількість постраждалих блокувальників зросла до трьох.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme