UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Суддя-"консервник" Чаус може попросити політичний притулок у Молдові, - САП

Суддя Дніпропетровського суду Микола Чаус, якого "піймали" на хабарі, може попросити політичний притулок у Молдові

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі телеканалу ICTV, передає Depo.ua.

"Можуть бути такі моменти, коли він буде мотивувати і просити політичного притулку, але все ж таки треба обґрунтувати, в чому його переслідують. У свою чергу, ми в разі надходження запиту з Молдови, готові надати всі докази, які підтверджують неполітичний характер його кримінального переслідування, які підтверджують суто кримінальний, корупційний характер скоєних злочинів. Тому від нас ніякої затримки не буде", - сказав керівник САП.

Він нагадав, що Чауса затримали в Молдові.

"Така процедура (затримання - ред.) передбачена, що йому обирається тимчасовий або, як називають, адміністративний арешт і після того, як обирається цей запобіжний захід починається процедура екстрадиції. Тобто сторона молдавська вивчає всі надані матеріали і має право вимагати від України - у антикорупційного бюро і нашої прокуратури, додаткові матеріали в разі необхідності, і приймає рішення про видачу або невидачу правопорушника", - пояснив Холодницький.

Він підкреслив, що САП готовий сприяти процесу екстрадиції Чауса.

"Ми готові в свою чергу сприятиме процесу, ми самі зацікавлені в його якнайшвидшій екстрадиції", - додав Холодницький.

Нагадаємо, на початку серпня минулого року НАБУ викрило суддю Миколу Чауса на одержанні неправомірної вигоди в розмірі $ 150 тис. У нього на ділянці знайшли закопану банку з грошима.

26 січня 2017 року Солом'янський суд Києва заочно заарештував суддю Дніпровського суду столиці Миколи Чауса.

1 березня стало відомо, що Чауса затримали у Молдові. Правоохоронцям він здався сам.

2 березня суд у Кишиневі заарештував розшукуваного Україною за підозрою в отриманні великого хабара суддю Миколу Чауса на 15 діб. Напередодні його заарештували в Молдові, при цьому обрання йому запобіжного заходу у Молдові проходило у справі про порушення правил перетину кордону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme