UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, коли міжнародний суд ООН почне слухання у справі України проти Росії

У понеділок, 6 березня, у Міжнародному суді ООН відбудеться засідання за позовом про порушення Росією положень Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Рішення Суду зобов'язати Росію припинити дискримінацію українців і кримських татар, а також припинити підтримку терористів на Донбасі РФ поставить перед дилемою: або припинити свою протиправну поведінку або остаточно перетворитися на країну-парію, з якою ніхто не буде мати справи", - заявив Зеркаль.

Вона також нагадала, що захист життя і прав людей, які піддаються дискримінації в окупованому Криму і страждають від підтримуваного Росією тероризму на Донбасі є головним мотивом звернення України до Міжнародного суду ООН.

"Справжня одиниця виміру в цій справі - життя кожної окремої людини, яка страждає від обстрілу або безпідставних обшуків і викрадень", - додала заступник голови МЗС України.

Зеркаль також наголосила, що людська гідність є найвищою цінністю.

За її словами, слухання будуть проходить протягом чотирьох днів і будуть транслюватися онлайн. "Дивіться і тримайте кулаки. Ваша підтримка дуже важлива", - написала вона.

Нагадаємо, 16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Міжнародний суд ООН в Гаазі. Україна вимагає від Росії припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі і відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme