UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Офіційно: Польща не підтримає переобрання Туска президентом Євроради

Польща не підтримає переобрання екс-прем'єр-міністра країни, чинного президента Євроради Дональда Туска на наступну 2,5-річну каденцію

Офіційно: Польща не підтримає переобранн…

Про це повідомив МЗС Польщі, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Альтернативою йому Варшава назвала депутата Європарламенту Яцека Саріуш-Вольського.

"МЗС Польщі направило сьогодні ноту в МЗС Мальти (головуюча країна в ЄС, - ред.), в якій формально запропонувала кандидатуру Яцека Саріуш-Вольського на президента Європейської Ради", - йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

Раніше в суботу політичний комітет правлячої у Польщі партії "Право і Справедливість" (PiS) зобов'язав главу польського уряду Беату Шидло не підтримувати кандидатуру Дональда Туска на президента Євроради. Своє рішення PiS обґрунтувала тим, що він порушив правило нейтральності щодо країни-члена ЄС і у внутрішньополітичній суперечці в Польщі відкрито став на сторону опозиції.

Після оголошення рішення про подачу Польщею кандидатури Саріуш-Вольського на посаду президента Євроради від Польщі, польська опозиційна партія "Громадянська платформа" (РО), до якої він належав, виключила його зі своїх лав.

У відповідь Саріуш-Вольський у Твіттері написав, що він "не підтримує доносів на свою країну і згоду на санкції проти неї". Таким чином, він розкритикував позицію своїх колишніх однопартійців з РО, які підтримують дії Єврокомісії щодо критики польського уряду та звинуваченні його у порушенні демократичних стандартів.

Нагадаємо, під час саміту ЄС 9-10 березня лідери країн повинні будуть вирішити, чи Туск залишиться на посаді на наступні 2,5 року. У травні завершується його перша 2,5-річна каденція.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme