UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Сумщині насторожено прийняли блокадників

Місцева громада виступає проти "розкачування" ситуації у області

На Сумщині насторожено прийняли блокадни…

У Конотопі на Сумщині тривають спроби заблокувати переміщення товарів на російсько-українському кордоні. Блокпост облаштовують під керівництвом нардепів Єгора Соболєва та Семена Семенченка, повідомляє Depo.Суми.

Дана акція, за твердженням її ініціторів, є продовженням блокування залізничних магістралей, яке нині триває на Донбасі.

Як повідомляє кореспондент Depo.Суми, на місце прибула поліція, і наразі правоохоронці не дали блокувальникам перекрити магістраль. Соболєв, Семенченко та прибулі з ними особи розбили біля колії намет. Поліцейські виставили кордон, що відділяє "блокувальників" від залізничного полотна.

Як стало відомо від місцевих активістів, мешканці Конотопа стривожені появою "блокувальників".

На місті подій перебуває перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, який д цього кілька років очолював обласну міліцію (поліцію) Сумщини.

"Це вже не піар, не рейтинги - це створення реальної загрози для міста. Протягом 2014-2015 років ми добре навчилися відрізняти патріотизм від деструктиву. Сьогоднішні події, ці спроби заблокувати залізницю і створити реальну напругу в Конотопі не мають нічого спільного із відповідальною, проукраїнською політикою. Тому, я думаю, що зараз не лише правоохоронці, але і громада Конотопа ясно дали зрозуміти цим "активістам", що їхні акції тут, м'яко кажучи, недоречні", - сказав журналістам Анатолій Річкаль.

Як відомо, на сесії обласної ради 24 лютого депутати Сумщини проголосували за звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабміну щодо того, що Сумщина не підтримує блокаду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme