UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині служитимуть спецпризначенці КОРДу

Корпус оперативно-раптової дії - єдиний в Україні підрозділ особливого призачення Нацполіції - створили за аналогом американського SWAT

На Миколаївщині служитимуть спецпризначе…

Днями 40 бійців підрозділу спеціального призначення КОРД (Корпус оперативно-раптової дії) отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки. Середній вік випускників - 30 років. Вони нестимуть службу в Херсонській і Миколаївській областях. Про це йдеться на сайті МВД, повідомляє Depo.Миколаїв.

У заході взяли участь перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, голова Нацполіції України Сергій Князєв, заступник керівника Нацполіціі Олексій Руденко та керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт.

Навчання в Центрі підготовки підрозділів поліції особливого призначення тривало два місяці. Всі бійці пройшли навчання за методикою підготовки спецназу Адміністрації США з питань боротьби з наркотиками, спецназу Прикордонного патруля США і групи спеціального призначення дивізіону "Техаські рейнджери" Служби Маршалов США - за підтримки уряду США.

За словами Голови Національної поліції України, головна мета навчань - відпрацювати єдину тактику дій спецназу поліції. Це передовий підрозділ поліції має виконувати не політичну, а поліцейську функцію - захищати громадян. "Вас стартувало близько 400 осіб, до фінішу дійшли 40. І це хороший результат. Вам першими приймати удар по затриманню злочинців. Дуже б хотілося, щоб при прийнятті миттєвого вирішення, а такі ситуації будуть, ви максимально захищали особовий склад і громадян", - зазначив Сергій Князєв.

КОРД, який побудований за зразком американського SWAT, - абсолютно нове, єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Нацполіції України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців і організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників тощо.

Бійці КОРД також надають підтримку іншим підрозділам поліції з метою забезпечення переважаючої вогневої потужності над правопорушниками і беруть участь в антитерористичних операціях, що проводяться Антитерористичним центром при Службі безпеки України.

"Ви 12 і 13 групи, які успішно закінчили цей курс. Те, що ми вам показали тактику дій в малих групах, ножовий бій, парамедицину і інші елементи, ви повинні щодня тренуватися і проходити заняття на місцях. Ваше ремесло - це "м'язова пам'ять". І якщо боєць буде постійно тренуватися на місцях, то в бою він буде першим. Друге і не менш важливе - це планування спецоперацій. Це передумова вашого успіху. Для вас життя людини повинна бути перш за все", - сказав Олексій Руденко.

Керівник відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Крістофер Сміт зазначив, що добре пам'ятає минулорічний випуск першої групи КОРД в Києві. "Нам приємно бути вашими партнерами і бачити широкі перспективи подальшого співробітництва. Ви - елітний спецпідрозділ Національної поліції, на вас розраховує народ і партнери", - підкреслив Крістофер Сміт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme