В НАБУ можуть скайпом включити Насірова на суд

У Національному антикорупційному бюро не виключають організацію відеозв'язку із судом через скайп для обрання запобіжного заходу чолі ДФС Роману Насірову

Про це заявила прес-секретар бюро Світлана Оліфіра, передає Depo.ua з посиланням на "112 канал".

"Може бути як варіант розглянуто скайп-зв'язок з судом. Але це буде зрозуміло трохи пізніше, коли буде отримана об'єктивна інформація про стан його здоров'я", - заявила Олифира. Такий варіант буде розглядатися у випадку, якщо лікарі не дозволять транспортування Романа Насірова з медичного закладу.

За словами спікера Антикорупційного бюро, перевезення голови Державної служби з лікарні "Феофанія" викликана необхідністю підтвердження поставленого раніше діагнозу. "Щоб після цього детективи могли здійснювати інші процесуальні дії виходячи з об'єктивного стану здоров'я", - додала Світлана Олифира.

У НАБУ відзначають, що протягом 72 годин з моменту затримання, Роману Насирову мають обрати запобіжний захід. "Цей термін ще не сплив, і детективи Національного антикорупційного бюро і прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури використовують всі законні процесуальні заходи для того, щоб це відбулося", - прокоментувала прес-секретар бюро.

Нагадаємо, що 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". За даними САП, йдеться про збитки на 2 млрд грн. У НАБУ заявляли, що Насіров затриманий у Феофанії під час проведення обшуку у рамках розслідування газової справи".

Водночас, за даними нардепа Андрія Журжія, у голови ДФС стався інфаркт ще до затримання. Однак 3 березня голова НАБУ Артем Ситник наголосив на абсолютній законності затримання і врученян підозри Насірову. І додав, що не має інформації про намір Насірова тікати.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme