UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Турецький міністр назвав дії влади Німеччини проявом фашизму

Рішення уряду Німеччини про скасування заходу НУО "Союз турецьких демократів Європи" за участю двох членів Кабміну Туреччини суперечить елементарним нормам дипломатії

Про це заявив міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг, передає Depo.ua З посиланням на агентство Anadolu.

За його словами, влада Німеччини використовувала методи, які практикувалися фашистами.

"Заборона на виступ міністра юстиції іноземної держави – рідкісний на сьогодні приклад первісного мислення. Це доводить, що керівні особи знаходяться під впливом екстремізму, дискримінації, расизму та ісламофобії", - заявив Боздаг.

Нагадаємо, що Туреччина звинуватила Німеччину у подвійних стандартах після того, як було скасовано захід, на якому міністр юстиції Туреччини мав виступити перед прихильниками президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Раніше повідомлялося, що влада міста Гаггенау у федеральній землі Баден-Вюртемберг скасувала запланований захід Союзу європейсько-турецьких демократів (UETD), на якому мав виступити міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Влада міста мотивувала скасування заходу тим, що місце проведення має занадто малі розміри з огляду на інтерес людей до виступу міністра.

Очікувалося, що міністр мав закликати учасників заходу підтримати на майбутньому референдумі реформу конституції, що перетворить Туреччину на президентську республіку.

Після цього посол Німеччини в Анкарі Мартін Ердманн був викликаний в МЗС Туреччини у зв'язку з рішенням німецької влади про скасування заходу за участю міністра юстиції Туреччини Бекіра Боздага.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme