UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США заявили про тортури на окупованому Донбасі та розправи в Криму

В Україні найбільші порушення прав людини сталися у зв'язку з конфліктом на Сході України і окупацією частини українського Донбасу

Про це йдеться у щорічному звіті Держдепартаманту США про становище з правами людини у світі, передає Depo.ua з посиланням на Радіо "Свобода".

"Підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі коїли викрадення, тортури й незаконні утримування, використовували дітей як солдатів, придушували незгоду і накладали обмеження на гуманітарну допомогу", – констатується у звіті.

Американські дипломати повідомляють і про зловживання з боку урядових сил, але меншою мірою.

Водночас з боку влади України є проблеми з судовою системою, що порушує права людини.

"Влада переважно не вживала належних заходів для переслідування й покарання більшості посадовців, що чинили зловживання, що створило атмосферу безкарності", – йдеться у звіті.

Також у документі згадано, що міжнародні правозахисні організації й ООН побачили "значні недоліки" в розслідуванні порушень прав людини, скоєних урядовими силовими структурами.

Окупованому Кримові присвячений окремий підрозділ української частини звіту. Там, зокрема, йдеться про те, що найсуттєвіші порушення прав людини на півострові прямо пов'язані з російською окупацією.

"Російські силовики влаштували широку кампанію залякування з метою придушити незгоду й спротив окупації – викрадення, зникнення, фізичні зловживання, політичні переслідування, постійні допити… Окупаційна влада позбавила членів певних груп, у першу чергу українців і кримських татар за національністю, засадничих громадянських свобод, включно з правом на демонстрацію свого громадянства й національності, вони зазнають систематичної дискримінації", – йдеться у кримському підрозділі звіту.

Нагадаємо, в МЗС України заявляють, що в окупованому Криму тривають систематичні порушення прав людини, тому туди треба пропустити міжнародні організації для моніторингу ситуації.

Довідка: Державний департамент США оприлюднює такий звіт із оглядом становища з правами людини у всьому світі щороку. Він охоплює майже 200 країн чи територій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme