UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Польща офіційно просить замінити Туска на Саріуша-Вольського на чолі ЄС

МЗС Польщі надіслав до мальтійського головування офіційний запит про обрання головою Європейської ради Яцека Саріуша-Вольського на новий термін, замість чинного керівника цього органу Дональда Туска

Це повідомлення поширене у офіційному "Твітері" МЗС, передає Depo.ua.

"МЗС повідомив мальтійське головування про те, що пропонує кандидатуру Саріуша-Вольського на посаду президента Європейської ради", - заявили в МЗС. Міністерство цитує заяву міністра Вітольда Ващиковського про те, що причиною запрошення стала "неупередженість та високий професіоналізм" Саріуша-Вольського.

Згодом цю інформацію підтвердив сам номінант, додавши також, що він підтримує позицію правлячої польської партії, "Права і Справедливості", у питанні європейських санкцій щодо Польщі.

Підставою для пропозиції стало те, що навесні формально спливає термін повноважень діючого президента Європейської ради, поляка Дональда Туска. Лідери країн-членів ЄС мають вирішити, чи продовжувати його повноваження на наступні 2.5 років.

Водночас, номінація уряду Польщі ще не означає, що Туск буде змінений, і тим більше не означає, що в разі його заміни цю посаду знову обійме номінант від Польщі.

Рішення про продовження повноважень Туска або про призначення нового президента має ухвалювати Європейська рада, тобто голови держав та урядів країн-членів ЄС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme