На Луганщині відновлено рух поїзда, зупинений блокадою, - Укрзалізниця

У суботу об 11:56 відновив рух локомотив та 57 порожніх вагонів, що були заблоковані 25 січня учасниками "блокади Донбасу" на перегоні Шипілове–Світланове на Луганщині

Про це передає Depo.ua з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

Підготовка поїзда до відправлення розпочалась у суботу об 11:35, учасники блокади не заважали залізничникам.

"Колії були очищені від сторонніх предметів. Усі заходи з підготовки до відправлення поїзда проходили під контролем правоохоронних органів, які й надалі будуть контролювати його курсування", - йдеться в повідомленні.

О 12:26 поїзд прибув на станцію Світланове та продовжив курсування до станції Ниркове.

"Як повідомив машиніст, руху поїзда ніхто не перешкоджає, також у рухомому складі немає сторонніх осіб", - зазначили в прес-службі.

Там нагадали, що 25 січня 2017 року майже півсотні людей в супроводі кількох народних депутатів заблокували вантажний поїзд на перегоні Шипілове–Світланове, що курсував до станції Браунівка для завантаження енергетичним вугіллям на адресу Центренерго для ТЕС і ТЕЦ України.

"Штаб блокади торгівлі з окупантами" поки нічого не повідомляє про відновлення руху потяга та його причини.

Нагадаємо, що 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі – "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

25 лютого повідомлялося, що учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі селища Новотроїцьке Донецької області.

28 лютого штаб блокади ОРДЛО відмовився вести переговори із прем'єр-міністром.

1 березня штаб блокади заявив про відкриття мобільного посту на трасі Курахове-Мар'їнка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme