Чому Луческу на Росії можуть звільнити вже сьогодні

Сьогодні в центральному турі російської Прем'єр-ліги зійдуться ЦСКА та "Зеніт"

Журналіст Depo.Сектор
Чому Луческу на Росії можуть звільнити в…

Як повідомляє Depo.Сектор, "з-за поребріком" все активніше лунають слухи, що в випадку невдачі в цьому матчі Мірча Луческу може позбутися посади головного тренера "Зеніту". Адже саме пітерський клуб володіє найбільшими фінансовими можливостями, що супроводжуються постійними іменитими трансферами та захмарними зарплатами.

Спробуємо проаналізувати причини приреченості Луческу в російському клубі:

- Відсутність довіри керівництва. Засоби масової інформації вже давно мусолять відставку Мірчі і останньою краплею у чаші терпіння мав стати виліт "Зеніту" від бельгійського "Андерлехту". У донецькому клубі румунський коуч мав безмежний кредит довіри.

- Погані відносини з гравцями. Ні для кого не секрет, що Луческу полюбляє критикувати гравців своєї команди після гри. В Україні такий "коник" проходив, адже менеджер розглядався, як довгостровий проект та й авторитет серед гравців "Шахтаря" був високий. Попередниками ж "містера" у петербурзькому клубі були Дік Адвокат, Лучано Спалетті та Андре Віллаш-Боаш, тому авторитет румунського спеціаліста не є визначальним у відношенні з гравцями.

- Конкуренція в чемпіонаті. Російський чемпіонат більш конкурентний за український, за чемпіонство сперечається три-чотири команди. У більшості клубів стабільний фінансовий стан, немає катастрофічної різниці у класі команд. За таких умов Луческу не дуже впевнено себе почуває, оскільки в УПЛ гідним суперником виступало лише київське "Динамо", за виключенням декількох докризових сезонів.

- Мотивація. Луческу 71 і цим все сказано. В Росію він приїхав за хорошим контрактом. У нього немає часу для побудови своєї команди, де традиційно на провідних ролях виступають технічні бразильці. В "газпромівському" дітищі вдосталь гравців з російським паспортом, що не дає змоги втілити в життя всі ігрові задуми Луческу.

Беручи до уваги всі вище перелічені думки, можна зробити висновок, що в Росії містер Луческу довго не затримається. Вік, важкий характер та висока конкуренція в чемпіонаті зроблять свою справу і з ганьбою відправлять іменитого тренера на заслужений відпочинок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme