UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як люди Тимошенко жонглюють на Львівщині

Ігор Коць може стати депутатом Львівської облради

У Львові ідбулось засідання обласної територіально-виборчої комісії. Під час засідання сім кандидатів у депутати до Львівської обласної ради від політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" подали заяви про відмову від балотування. Відтак, їх виключили зі списку. Цю інформацію підтвердив голова Львівської обласної ТВК Микола Щур, пише Depo.Львів з посиланням на Галінфо.

Зокрема, Микола Щур повідомив: "Якщо кандидати, які були у списку, не мають бажання балотуватись, то вони можуть написати заяву-відмову: "Прошу мене виключити". І їх вже не буде у списку. Так і сталось. Сім кандидатів у депутати до обласної ради від "Батьківщини" подали заяви-відмови".

Також Микола Щур нагадав, за яким принципом сформовані списки кандидатів: "Місце кандидата у списку визначається за кількістю набраних голосів у виборчому окрузі під час виборів. Таким чином формувався остаточний список кожної з місцевих організацій політичних партій, які отримали право на розподіл депутатських мандатів. Тобто це ті партії, які подолали 5-відсотковий бар'єр".

Проаналізувавши дані ЦВК, вдалось з'ясувати, хто з кандидатів від "Батьківщини" до Львівської обласної ради, вочевидь, стане депутатом внаслідок такої комбінації.

Отож, заяву про відмову написали такі кандидати:

  1. Жмурко Богдан Михайлович.
  2. Шумінська Ольга Ігорівна.
  3. Барбара Михайло Михайлович.
  4. Капітанець Юрій Васильович.
  5. Муска Олег Васильович.
  6. Филипець Євген Юрійович.
  7. Косюта Василь Петрович.

Отож, список посунувся, і тепер у ньому кандидатом номер один став Ігор Вікторович Коць, голова Львівської міської партійної організації "ВО "Батьківщина". Далі схема така: якщо хтось із чинних депутатів Львівської обласної ради від тієї ж ""Батьківщини" складе депутатські повноваження, то Ігор Коць стане депутатом.

Цікаво, кожен із семи перелічених кандидатів, які написали заяви-відмови, на місцевих виборах 2015 року отримали від 14 до 15,5% голосів виборців. Натомість восьмий кандидат Ігор Коць, який піднявся на першу сходинку у списку, набрав 13,9% голосів.

Коць Ігор Вікторович народився 5 травня 1985 року в Львові, громадянин України, протягом останніх п'яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "Гарантбуд", судимість відсутня, суб'єкт висування – політична партія Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme