В Чернівецькій області затримали на хабарі посадовців інспекції будівельного нагляду

За позитивний висновок головний спеціаліст інспекції "зажадав" від підприємця 1350 доларів США

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу Національної поліції України, на Буковині діючий та колишній працівники районної інспекції будівельного нагляду змусили підприємця заплатити їм гроші. У разі відмови, під час огляду об'єкта будуть виявлені порушення. Оперативники затримали їх у Вижниці.

Підприємець, збираючись відкрити магазин-бар в с. Мілієво, звернувся до Вижницької районної інспекції будівельного нагляду Державної архітектурно-будівельної інспекції в Чернівецькій області. Для введення об'єкту в експлуатацію посадовці даної держустанови повинні були провести його обстеження та видати відповідний акт. За позитивний висновок головний спеціаліст інспекції "зажадав" від підприємця 1350 доларів США неправомірної вигоди. У разі відмови, процедура введення об'єкту в експлуатацію може затягнутися.

Щоб відвести від себе підозри щодо зайняття протиправною діяльністю, посадовець у ролі посередника залучив колишнього працівника районної інспекції будівельного нагляду.

Так, з початку року оперативники УЗЕ в Чернівецькій області ДЗЕ Нацполіції задокументували факти одержання діючим та колишнім працівниками неправомірної вигоди на суму 1050 доларів США.

Під час одержання останнього траншу їх затримали Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області Нацполіції, слідчі обласної прокуратури та працівники відділу протидії корупції обласного управління Держгеокадастру. Правоохоронці вилучили 300 доларів США.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme