Уряд створив комісію з безпеки на шахтах та з розслідування умов їх роботи

Кабмін своїми розпорядженнями утворив дві комісії, які опікуватимуться питаннями безпеки праці на шахтах та умов роботи на них 

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє Depo.ua.

"Ми створюємо комісію по розслідуванню умов роботи на шахтах, треба розібратись, що там безпекою, горловою призначається Геннадій Зубко. Також маємо ухвалити розпорядження по комісії з безпеки на українських шахтах, бо це пріоритет, адже умови роботи шахтарів надскладні. Є сучасна техніка, яка робить рівень безпеки високим, попередньо визначено, що треба 200 млн гривень на забезпечення безпеки на шахтах, головою комісії з безпеки призначаємо Володимира Кістіона", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, що 2 березня на шахті в селі Глухів Львівської області пролунав вибух, внаслідок якого, за останніми даними, загинули вісім гірників, ще шість отримали поранення.

Президент України Петро Порошенко взяв ситуацію під свій контроль і розпорядився створити координаційний штаб. Також президент оголосив всеукраїнську жалобу за загиблими гірниками і доручив Кабміну перевірити всі українські шахти.

Генпрокуратура відкрила кримінальну справу за фактом вибуху.

Попередньою причиною вибуху на шахті називають накопичення газу у горизонтальному тунелі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme