Українським армійцям продовжують шити форму із забороненої синтетичної тканини

Тканина 2701, яку заборонили ще 2015 року, і надалі використовується для пошиття форми для ЗСУ

Українським армійцям продовжують шити фо…

Синтетична тканина 2701, яка спричинила численні опіки бійцям під час запеклих боїв за Донецький аеропорт через те, що в буквальному сенсі плавилася і прилипала до шкіри, і надалі використовується для пошиття форми для вояків, передає Depo.Хмельницький з посиланням на Український мілітарний портал.

Волонтер Артем Лівушевський продемонстрував фотографії виданої у Збройних Силах цього року форм, пошитої з тканини 2701, від якої відмовились у 2015 році. Форма, пошита з цієї тканини може спричинити перегрів організму бійця, призвести до захворювань, пов'язаних з порушеннями гігієни.

Крім того, наприкінці 2014 початку 2015 року, коли під час запеклих боїв за Донецький аеропорт та на Дебальцівському плацдармі, окрім вище зазначених негативних впливів форми додались інші недоліки. Поранення воїнів ускладнювались опіками, котрі спричиняла ця тканина, у більшості складена із синтетики. Вона дуже сильно горіла та плавилась, через що прилипала до шкіри і завдавала додаткових уражень.

Після цього в Міноборони заборонили поставляти форму, виготовлену з даної тканини у війська та відзвітували про відсутність її на складах Збройних Сил України вже 6 серпня 2015 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme