UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна з квітня спрощує візовий режим для іноземців

У Міністерстві закордонних справ повідомляють, що на початку квітня буде спрощено візовий режим для в'їзду іноземців до України

Про це під час тематичного прес-клубу повідомив начальник Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передає Depo.ua із посиланням на УНІАН.

Він зауважив, що вчора, 2 лютого, було "оприлюднено постанову уряду", якою затверджено зміни до правил в'їзду іноземців до України і транзитного проїзду через її територію.

Ними, зокрема, передбачено скорочення терміну оформлення віз для іноземців, у терміновому порядку її можна одержати до 5 днів (раніше такий термін сягав до 15 днів). За його словами, при звичайному оформленні візи такий термін становить до 10 днів.

За словами Кирилича, постановою встановлюється єдина тарифна ставка збору за оформлення віз — $ 65. Він наголосив, що така ставка буде для візи незалежно від її кратності, терміновості, а також терміну дії. Для порівняння, зауважив він, за старими правилами залежно від кратності візи консульський збір міг бути $ 85, 130, 200.

Кирилич також поінформував, що за новими правилами будь-який громадянин України, засвідчивши своє запрошення нотаріально, може запросити іноземця для відвідання країни, тобто спрощується процедура. Він зазначив, що будь-яка юридична особа може запросити офіційним листом-запрошенням іноземців для відвідання України.

За словами представника МЗС, новими правилами передбачено розширити перелік країн, громадяни яких матимуть можливість оформити візу у пункті перетину державного кордону України. Відповідно до постанови, зазначив він, "така кількість країн складає 23 одиниці". За його словами, це означає, що, зокрема, громадяни Китаю, Австралії чи Колумбії, прибувши в аеропорт "Бориспіль", на місці зможуть оформити і одержати візу.

Кирилич також повідомив, що новими правилами передбачено збільшення терміну дії національної української візи до 90 днів. Він нагадав, що за старими правилами такий термін становив 45 днів.

Нагадаємо, що вчора, 2 березня, посли ЄС схвалили безвіз для України, а в Раді ЄС обіцяють, що безвіз запрацює в червні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme