У Полтаві судитимуть жорстоких серійних злочинців

Злочинців не зупиняв навіть вік потерпілих, вони влаштовували жорстокі розбої та грабували оселі людей

У Полтаві судитимуть жорстоких серійних…

Прокуратура Полтавської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо двох жителів Полтавського й Зіньківського районів, які за минулий рік вчинили низку корисливих злочинів, завдавши потерпілим матеріальних збитків на майже 400 тис грн. "Орудували" злочинці на території Полтавської та Харківської областей, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу прокуратури Полтавської області.

Слідство встановило, що на рахунку обвинувачених незаконне заволодіння семи транспортними засобами, три розбійні напади, стільки ж крадіжок, грабіж та шахрайство.

30-річних екс-судимих чоловіків не зупиняв навіть вік потерпілих.

"Вночі, в одному із сіл Зіньківського району, обвинувачені проникли до будинку пенсіонерів, де спочатку для подолання опору нанесли подружжю тілесні ушкодження дерев'яним молотком, жінці вистрілили з револьверу в голову, а потім пограбували. Бабуся вижила, а її чоловік від отриманих побоїв невдовзі помер у лікарні", - розповідають у прокуратурі.

Прокуратура інкримінує зазначеним особам, які наразі перебувають під вартою, вчинення злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3, 4 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), ч. ч. 2, 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, із проникненням у сховище, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя), ч. 2 ст. 186 (грабіж, вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Полтавський районний суд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme