У Малайзії звільнили фігуранта справи про вбивство Кім Чен Нама

Влада Малайзії звільнили громадянина Північної Кореї Рі Чон Чхоля, затриманого у справі про вбивство Кім Чон Нама

Рі Чон Чхоль, як очікується, буде доставлений в імміграційну службу, після чого його депортують в Північну Корею, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

У генеральній прокуратурі Малайзії пояснили, що рішення ухвалено через відсутність достатніх доказів щодо Рі Чон Чхоля.

Громадянин КНДР був затриманий одразу після вбивства Кім Чен Нама в середині лютого. За підозрою в причетності до злочину також були заарештовані громадянин Малайзії, громадянки В'єтнаму і Індонезії. Остання — 25-річна Сіті Айша, отримала за отруєння Кім Чен Нама 90 доларів. У розшук оголошені четверо громадян Північної Кореї.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили про вбивство Кім Чен Нама в аеропорту Малайзії. Згодом поліція країни підтвердила смерть брата північнокорейського лідера.

27 лютого у Малайзії повідомили, що Кім Чон Нам був отруєний великою дозою нервово-паралітичного токсину VX і помирав у муках протягом 15-20 хвилин.

У цій справі вже затримали трьох підозрюваних. Малайзія пообіцяла передати тіло Кім Чен Нама посольству КНДР, але згодом висунула умову.

1 березня суд Малайзії висунув звинувачення двом громадянкам В'єтнаму і Індонезії у вбивстві в аеропорту Куала-Лумпура Кім Чон Нама.

Південнокорейська розвідка з'ясувала, що лідер КНДР п'ять років полював на брата. Пізніше ЗМІ повідомили, що Кім Чен Нама вбили шість людей через спадок, який той отримав від свого батька, минулого лідера Північної Кореї Кім Чен Іра.

Кім Чен Нам зник з КНДР після страти свого дядька і переховувався в Малайзії. Так, в 2014 році він був помічений в одному з ресторанів в столиці країни Куала-Лумпурі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme