У Харкові арештували затриманого на хабарі у 37 тис. дол керівника держпідприємства

У Харкові суд обрав службовцям, яких затримали на хабарі, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Як передає Depo.Харків із посиланням на начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для заступника керівника та начальника відділу одного з держпідприємств, яких напередодні затримали під час одержання 37 тис. доларів США неправомірної вигоди.

За відомостями Чуба, суд визначив суму застави у розмірі 960 тис. грн. для кожного.

Підозрюваних також відсторонили від роботи.

Службовим особам оголошено підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Depo.Храків, до прокуратури області звернувся підприємець. Він розповів, що між його комерційною структурою та заводом укладений договір на поставку електрообладнання. Крім того, у нього є договірні обов'язки на поставку цієї продукції іншому підприємству. У разі зриву обумовленого терміну поставки, він мав сплатити штраф. Однак один із керівників державного підприємства разом зі своїми підлеглими відмовлялися поставляти сплачений товар, доки підприємець не дасть хабар.

Викрили службовців "на гарячому" на початку тижня.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme