Топ-10 зимових трансферів футбольної України

В Україні вчора офіційно закрилося зимове трансферне вікно і саме час підбити підсумки роботи вітчизняних клубів на трансферному ринку

Топ-10 зимових трансферів футбольної Укр…

На Depo.Сектор наш суб'єктивний рейтинг зимових переходів, пов'язаних з клубами УПЛ, створений не за фінансовими факторами (до того ж, офіційно про них майже ніхто не повідомляє), а за потенційною користю для команд і резонансом.

Владислав Калитвинцев
Маршрут: з "Динамо" в "Зорю", оренда

Корисна оренда для всіх сторін. Калитвинцев отримає ігрову практику на більш високому рівні (при всій повазі до "Чорноморця"), а у "Динамо" нарешті визначаться до кінця року, чи потрібен їм цей "вічно перспективний" виконавець.

Валерій Лучкевич
Маршрут: з "Дніпра" в "Стандард" (Бельгія)

З "Дніпра" продовжують втікати гравці, і Лучкевич вибрав не найгірший варіант для "втечі" – в Бельгії чудово працюють з молоддю і півень тамтешнього чемпіонату при цьому не є захмарним, аби мати великі проблеми з ігровою практикою. Щоправда, Валерій наразі таки має такі проблеми, але має і час для їх вирішення.

Володимир Костевич
Маршрут: з Карпат в "Лєх" (Польща)

З аутсайдера УПЛ – до команди, що буде виступати в єврокубках наступного сезону. Чудовий кар'єрний крок для Костевича, який вже з перших матчів в Польщі доводить свій високий клас.



Олександр Гладкий
Маршрут: з "Динамо" в "Карпати", оренда

"Карпати" спробують реанімувати нападника, який остаточно "скис" в "Динамо". Можливо, нижчий рівень відповідальності і відсутність конфлікту з фанатами знову дозволять Гладкому повірити в свої сили і почати забивати голи?

Євген Селезньов
Маршрут: з "Шахтаря" до "Карабюкспора" (Туреччина)

Селезньов став не потрібен "Шахтарю" і Фонсеці, а так як в Україні більше ніхто не міг платити форварду стільки, щоб той міг годувати родину, Євген поїхав заробляти в Туреччину. Втім, варто визнати, що в новому чемпіонаті футболіст відпрацьовує кожну свою копійку. Вже забив 3 голи і натякає на повернення до збірної України.

Александар Пантич
Маршрут: з "Вільярреала" (Іспанія) в "Динамо"

Сербський захисник не дуже вдало пограв з іспанські клуби "Вільярреал" та "Алавес", але в "Динамо" вважають, що з нього вийде чудова заміна для Хачеріді, якого, схоже, вже не розглядають в якості основного. Подивимося, як Пантич заграє в Києві. В УПЛ він має стати непоганим помічником команді, а от щодо Європи, тут є сумніви.



Густаво Бланко Лещук
Маршрут: з "Карпат" в "Шахтар"

Найголовніший внутрішній трансфер України. Кращий бомбардир "Карпат" і один з кращих в усій лізі перебрався до "Шахтаря". Вже непогано проявив себе на новому місці і навіть забив гол в лізі Європи, але є ще багато недоліків в грі Бланко Лещука за "гірників", які не дозволяють однозначно позитивно оцінювати цей перехід. Як вистачає і недоліків у розумінні ролі гравця тренерським штабом та партнерами.

Олександр Караваєв
Маршрут: з "Шахтаря"/"Зорі" в "Фенербахче" (Туреччина), оренда

Як не крути, а "Фенербахче" – гранд турецького футболу і відомий клуб в Європі, тому перехід туди українського гравця став великою подією. Спершу у Караваєва чудово виходило в Стамбулі – він забивав і асистував в товариських матчах, а потім і в офіційних встиг показати себе. Але надалі справи ставали все гіршими і тепер важко назвати Олександра гравцем основи європейського топ-клубу. Подивимося, чи вийде у Караваєва повернути собі цей статус.

Мораес
Маршрут: з "Динамо" в "Тяньцзінь Цюаньцзянь" (Китай)

Справжньою "бомбою" останніх дні роботи трансферного вікна в Україні стала оренда кращого бомбардира "Динамо" до китайського клубу, чию назву ми так і не навчилися вимовляти. Зате у цьому клубі навчилися непогано виписувати чеки європейським клубам, і якщо вірити ЗМІ, "Динамо" за оренду Мораеса отримає 2,1 млн євро, що не так вже і погано, якщо враховувати, що кияни відпустили гравця, який не зміг би їм допомогти у перших 5-ти матчах навесні. Тепер Суркіс буде вболівати за те, щоб Мораес почав забивати багато в Китаї, аби "Тяньцзінь Цюаньцзянь" влітку захотів залишити бразильця собі і виклав за повноцінний трансфер ще більшу сумму, ніж за оренду.



Тамаш Кадар
Маршрут: з "Лєха" (Польща) в "Динамо"

В останні роки до УПЛ не так вже й часто приїздять нові гравці з іменем, а тут учасник плей-офф останнього Євро-2016, та ще і гравець, що перебуває у розквіті футбольних сил! Саме Кадара можна назвати головним трансфером української футбольної зими, а угорцю тепер лише залишається підтвердити цей статус на полі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme