Порошенко: Усьому світу треба нагадати, що Україна - машинобудівна держава

Президент Петро Порошенко вважає, що про повноцінне відновлення машинибудування в Україні має знати світ, адже Україна давно має репутацію потужної індустріальної держави, що треба підтвердити реальним виробництвом

Про це він заявив під час відвідання Харківського тракторного заводу, передає Depo.ua.

"Україна є машинобудівна держава, і про це час нагадати усьому світу, під час закордонних поїздок я постійно наголошую, що потрібно повертатись на старі ринки і завойовувати нові, адже зростання виробництва приводить до зростання доходів українців", - сказав Порошенко.

Він також додав, що важливою частиною загального відновлення машинобудування в Україні є стимулювання вітчизняного сільськогосподарського машинобудування.

"Ми виділили на компенсацію вартості тракторів селянам 600 млн гривень, на кожну заявку це 20% від вартості трактора вітчизняного, треба поширювати принцип "купуйте українське" - це підтримка виробників наших, підтримка державою теж", - додав президент.

Нагадаємо, у грудні 2016 року очільник уряду Володимир Гройсман заявив, що 2017 році Україні будуть вироблятися десятки тисяч тракторів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme