Порошенко розповів, скільки Ярославський витратив на "реанімацію" ХТЗ

На погашення заборгованості по заробітній платі на Харківському тракторному заводі інвестор направив 74 млн грн

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це сьогодні, 3 березня, під час зустрічі з трудовим колективом ХТЗ повідомив президент України Петро Порошенко.

"Хтось тихо плескав, що завод стоїть 10-11 місяців, що була заборгованість по заробітній платі, що втрачалися ринки, на які позбавлені були можливості надходити ці красені (трактори, які виробляє ХТЗ – Ред.)", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що 80% комплектуючих для тракторів виробляються в Україні.

"Завод дає роботу не тільки двом тисячам харків'ян, а і десяткам тисяч машинобудівників, які постачають комплектуючі", - зазначив президент.

Він додав, що для відновлення роботи заводу була зроблена велика робота, тому що "була підірвана довіра до виробників, були втрачені ринки, накопичилася заборгованість як перед державним бюджетом, так і перед працівниками".

"Був знайдений інвестор, інвестор отримав потужну підтримку від керівництва держави і керівництва області. Було вкладено 74 млн грн лише на погашення заборгованості по заробітній платні, 150 млн грн лише на закупівлю комплектуючих", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, новим власником ХТЗ став харківський бізнесмен Олександр Ярославський.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme