Пенс, як і Клінтон, використовував особисту пошту для робочого листування

Віце-президент США Майкл Пенс, будучи губернатором штату Індіана, використовував особисту пошту для вирішення робочих питань - і був зламаний хакерами

Зокрема, Пенс через особистий аккаунт обговорював "делікатні" питання, які стосуються в тому числі національної безпеки, повідомляє Depo.ua з посиланням на USA Today.

У поштовій скриньці на той момент губернатора Індіани виявився лист його радника, який стосувався вимоги ФБР затримати кількох людей за підозрою в тероризмі.

Також повідомляється, що хакерам вдалося зламати пошту Пенса минулого літа, проте наслідки інциденту невідомі. Офіс віце-президента зазначив, що як губернатор Пенс дотримувався всіх правил використання робочих та особистих ящиком.

Гілларі Клінтон, займаючи пост держсекретаря, також використовувала приватний поштовий сервер для робочого листування. Як зазначає видання, сам Пенс критикував її за це, вказуючи на можливість хакерів отримати секретну інформацію.

Проте представник віце-президента Марк Лоттер назвав "абсурдними" будь-які зіставлення Пенса з Клінтон, відзначаючи, що губернатор не вирішує питань на рівні цілої держави.

Нагадаємо, 7 листопада повідомлялося, що Трамп обіцяв призначити спеціального прокурора, який розслідує законність використання Клінтон електронним зв'язком. Він пригрозив своїй конкурентці довгим слідством і кримінальним процесом.

ФБР після вивчення листів Клінтон не радить пред'являти їй обвинувачення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme