UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Німеччина домовилася з Тунісом про швидке повернення мігрантів

Туніс повинен буде відповідати на запити з Німеччини упродовж щонайдовше 30 діб. Анґела Меркель також заявила про надання Тунісу допомоги в обсязі 250 млн євро

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Німеччина і Туніс досягнули домовленості щодо конкретних кроків із пришвидшення процедур повернення з ФРН шукачів притулку - вихідців з Тунісу, чиї заяви було відхилено. Про це в п'ятницю, 3 березня, заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель після переговорів з президентом Тунісу Беджі Каідом ес-Себсі.

"Ми домовилися, що відповідь на німецькі запити щодо особи надаватимуть упродовж щонайдовше 30 діб", - зазначила Меркель, цитує інформагенція dpa. За словами канцлерки, у Німеччині на даний момент перебувають близько півтори тисячі вихідців з Тунісу, яких мають повернути на батьківщину.

Канцлерка також заявила, що Німеччина надасть Тунісу 250 млн євро допомоги на проекти розвитку. Меркель висловила очікування, що ці кошти підуть на створення робочих місць та кредитування малого бізнесу.

Необхідність угоди про пришвидшення реадмісії стала наслідком, зокрема, теракту в Берліні, скоєного 19 грудня 2016 року. Аніс Амрі, який вчинив теракт, мав бути депортований з Німеччини, однак цей процес затримався через те, що Туніс не надіслав своєчасно документи, необхідні для депортації.

Нагадаємо, що в інших країнах Європи до питання "куди дівати мігрантів, яким відмовлено у притулку" підходять креативно – наприклад, Норвегія відправляє всіх на Росію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme