НАТО пішло на переговори з Росією вперше після анексії Криму

Вперше після рішення Північноатлантичного альянсу щодо замороження відносин з Росією сторони 3 березня провели переговори

По телефону поспілкувалися голова Військового комітету НАТО Петр Павело та начальник Генерального штабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов, повідомляє Depo.ua з посилання прес-службу Міноборони Росії.

"Це перший контакт високого рівня по військовій лінії після прийняття Радою НАТО рішення про замороження відносин з Росією", - зазначили у відомстві.

У Міноборони Росії розповіли, що сторони обмінялися думками з актуальних проблем забезпечення безпеки, а також "перспектив відновлення взаємодії у військовій лінії".

Крім того, Герасимов і Павло обговорили запобігання інцидентів і участь представників альянсу в міжнародних заходах, що проводяться Міністерством оборони Росії.

Глава російського Генштабу привернув увагу воєнкома альянсу до істотного посилення військової активності Північноатлантичного союзу поблизу російських кордонів, а також розгортання системи передового базування ОВС НАТО.

Нагадаємо, що 1 квітня 2014 року, після офіційної анексії Криму НАТО оголосило про припинення співпраці з агресором - Росією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme