На Вінниччині з'явилася перша в Україні сільська муніципальна поліція

Основне завдання нової структури – надання практичної допомоги жителям села у сфері благоустрою

На Вінниччині з'явилася перша в Укр…

З початку березня в Якушинцях Вінницького району почала діяти перша в Україні сільська муніципальна поліція. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу вінницької ОДА.

Основне завдання нової структури – надання практичної допомоги жителям приміського села у сфері благоустрою.

Голова Якушинецької сільської ради Василь Романюк зазначив, що ідея створення муніципальної поліції виношувалась більше року: вивчали досвід міст, в яких працюють інспектори з благоустрою, досвід роботи муніципальної поліції міста Вінниці. У штаті муніципальної поліції, з перспективою на об'єднану територіальну громаду, – 5 співробітників. На їх утримання сільська рада передбачила фінансування в сумі 270 тис. 320 грн. Це заробітна плата, нарахування на зарплату, інші витрати пов'язані з матеріальним забезпеченням: це меблі, комп'ютерна техніка, канцелярські товари. Згодом на баланс КП "Муніципальна поліція" сільською радою буде передано легковий автомобіль "ВАЗ 2121 НИВА" для службового користування та оперативного реагування на повідомлення жителів наших населених пунктів.

На даний час на посадах працюють начальник комунального підприємства, старший інспектор та інспектор муніципальної поліції, інші дві вакансії будуть заповнені після добровільного об'єднання Якушинецької територіальної громади після виборів сільського голови та депутатів, які відбудуться 30 квітня 2017 року.

Якушинецька громада є новатором у багатьох позитивних змінах не лише на Вінниччині, а й в Україні. Саме у Якушинцях був створений перший в Україні центр надання адміністративних послуг у сільській громаді, це перше в Ураїні село, яке отримало повноваження в сфері державного архітектурно-будівельного контролю, лише у Якушинецькій сільській громаді працює державний реєстратор речових прав на нерухоме майно, а тепер тут почала діяти муніципальна поліція.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme