На Сумщині створять "радіогромади"

З метою забезпечення інформаційної безпеки в області триває впровадження мовлення громад на основі малопотужного ФМ-мовлення

На Сумщині створять "радіогромади"…

"Закликаю керівників всіх районів поставитись дуже серйозно до реалізації цього проекту, не зволікати з підготовкою необхідних документів для ліцензування та прорахування радіочастот. Сумщина як прикордонна область має бути в авангарді розвитку локального мовлення", – зазначив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький.

Про алгоритм та механізм впровадження мовлення громад, зокрема про основні аспекти оформлення нормативних документів, матеріально-технічного забезпечення студій радіомовлення та орієнтовні фінансові витрати для створення районної мережі малопотужного мовлення розповіла представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко.

"Процедура реєстрації радіокомпанії, ліцензування та прорахунку частот максимально спрощена та прискорена. Форма заявки розміщена на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", – повідомила вона.

Всі учасники семінару погодились з тим, що питання встановлення малопотужних передавачів у невеликих населених пунктах області сьогодні досить актуальне. З урахуванням того, що мережа проводового мовлення скорочується, місцевим жителям вкрай необхідно надати можливість слухати програми українського суспільного і місцевого радіомовлення, – говорили зокрема керівники Кролевецького, Сумського, Середино-Будського, Тростянецького районів. І мова йде не лише про інформування людей про ті чи інші події. Не менш важливим у цілях безпеки є оповіщення населення на випадок виникнення нештатних ситуацій.

Директор Глухівської студії місцевого мовлення "Радіо Глухів" Сергій Письмак, який першим розпочав цю роботу, поділився досвідом щодо організаційних заходів та підготовки і подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення необхідних документів на прорахунок частот малопотужного FM-мовлення. Він зазначив, що нічого складного у цьому процесі немає, запропонував свою допомогу і закликав всіх зацікавлених активно дочитися до розвитку локального мовлення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme