UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Полтавщині збільшать посівні площі кукурудзи, сої та кормових культур

Завдяки ранньому потеплінню, наприкінці лютого аграрії області почали вносити добрива в ґрунт

На Полтавщині збільшать посівні площі ку…

Роботи розпочалися в десятьох областях України. Серед них і Полтавська область, де підживили перші 790 га озимих культур на зерно в Оржицькому, Пирятинському та Кременчуцькому районі. Зараз триває підготовка насіння ярих зернових та зернобобових до посівних кондицій, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу Полтавської ОДА.

Нинішній стан посівів озимих культур він назвав задовільним. Рослини мають високий рівень життєздатності - 98-100%.

В області провели навчання агрономічних служб та головних агрономів сільськогосподарських підприємств, щоб весняно-польові роботи пройшли на найвищому рівні.

"Ми дослідили ринок, з'ясували, які культури користуються найбільшим попитом. На основі цього сформували структуру посівних площ. Перевагу надаватимемо кукурудзі на зерно, сої та соняшнику", - повідомив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Якість зернових контролює "Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції". В області працює три лабораторії Центру - у Полтаві, Глобиному та Лубнах.

Цього року структура посівних площ не зазнала кардинальних змін. Зернові займатимуть 945,1 тис. га. Це на 11,7 тис. га більше минулого року. Площі під кукурудзою на зерно розширяться до 567,7 тис. га (на 25,9 тис. га більше ніж минулого року). Також зростуть площі під ріпак на 6 тис. га, сою - на 2,5 тис. га. та кормові культури - до 18,6 тис. га.

А от площа технічних культур стане меншою на 17,7 тис. га. Це відбудеться за рахунок зменшення посівів цукрових буряків на 2,2 тис. га і соняшнику - на 20,4 тис. га.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme