Мирон Маркевич про трансфери команд УПЛ: "Мертвий" Бланко Лещук та "неукраїнець" Будківський

Напередодні опівночі закрилося трансферне вікно в УПЛ

Мирослав Новосад
Шеф-редактор спортивної редакції Depo.Сектор
Мирон Маркевич про трансфери команд УПЛ:…

Трансферну політику для Depo.Сектор аналізує екс-тренер "Металіста", "Дніпра" та збірної України, голова Комітету збірних Мирон Маркевич.

"Шахтар":

Єдина втрата, що Нем пішов. Це був креативний гравець, який заслуговував уваги. А так склад залишився. Щодо Бланко Лещука, то я і в "Карпатах" його не особливо б відзначав. Так високий, так фізично здоровий... Але сенс? Для таких півзахисників, які є в "Шахтарі", треба нападників значно серйозніших. Мати таку перевагу і з "Сельтою", і з "Ворсклою", але "народжувати" голи, це не годиться. Показово, що "гірники" ключові матчі не виграють - "Янг Бойз", "Сельта"... Чемпіонат України теперішній серйозно сприймати важко. Євгену Селезньову б не радив зупинятися в Туреччині. Я його знаю, він може знизити до себе вимоги. Сьогодні його люблять, але вже завтра він може стати ворогом. За кордоном це потрібно добре пам'ятати.

"Динамо":

Так розумію, що в киян йде серйозна реорганізація. Не вважаю, що трансфери легіонерів Кадара та Пантича, то серйозне підсилення. Якщо вже йде ставка на молодь, то треба їм довіряти. Чемпіонат вже програний, "Динамо" своє друге місце займе без проблем, тож час для награвання складу є. Декілька років тоді потрібно терпіти... Але іншого виходу нема. Заміна Мораєсу? Бразилець не є незамінним. Артем Бєсєдін зараз дуже прибавив. Я пам'ятаю його ще з "Металіста", то це зовсім іншого калібру гравець.

"Зоря":

Виокремив би Калитвинцева... Він талановитий, думаючий, але йому потрібно знайти свою команду. "Зоря" постійно врачає гравців, то ж треба було поповнювати сили. Ці трансфери не є заявкою на нав'язування боротьби за другу сходинку турнірки. Не розумію Пилипа Будківського. Для чого їхати на Росію та ще й в "Анжи"? Чи винні клуб і агент? Агентові тільки б заробити, то він будь-куди продасть. В першу чергу Будківський сам повинен був вирішити. Якщо б вважав себе справжнім українцем, то б не поїхав.

"Олександрія":

Ця команда ще позмагається за третю сходинку турнірки. Однозначна серйозна втрата - це повернення в "Динамо" Яремчука. Він був знаковою фігурою в системі тренера Шарана. Але їм потрібно серйозніше працювати, адже вони претендент на єврокубки. І не личить більше так потрапляти в конфуз в Європі, як минулого року. Тим паче, це є гроші, які в теперішніх умовах не рахувати не можна.

"Олімпік":

Це тренерська команда Романа Санжара. Якщо зважити на всі його ресурси, то "Олімпіка" гра мені імпонує. Втрати цієї зими тренер компенсував приблизно того ж рівня футболістами.

"Ворскла":

Там фінансові проблеми серйозні. Вони б'ють по результату. Від них нікуди не сховаєшся, я й сам це проходив. Просто неймовірно важко в таких умовах виходити кожен день до футболістів і налаштовувати їх на гру... Не заздрю Сачкові! Якщо Младен Бартулович йде з УПЛ в нижчі ліги Польщі, то це показник.

"Чорноморець":

Подобається футбол "Чорноморця": швидко переходять в атаку, не б'ють бездумно м'яч вперед. Не думаю, що відхід Філімонова і Боровика в "Карпати" серйозно вплинуть на їх гру.

"Зірка":

Так часто змінюються тренери, що важко оцінювати трансфери. Команда з такою ротацією тренерів приречена.

"Сталь":

Судячи з першого матчу з "Олімпіком", команда ще не готова. Леонід Кучук розумний і сильний тренер. Але напевно йому треба дати час. Підсилення - це Артем Шабанов. Він з того покоління молодих захисників, з яких щось путнє може вийти.

"Волинь":

Команда є і це вже добре. Серйозно оцінювати їх роботу на ринку - смішно.

"Дніпро":

Нема що говорити. Борги власник клубу не віддає. Там проблеми ще трирічої давнини накопичились. Зараз трошки заробили на трансферах Лучкевича та Блізніченка. Але ж вони їх витрачають на збори, на поточні зарплати. Наскільки я знаю, то Ігор Коломойський не фінансує клуб. Все йде до того, що "Дніпро" повторить долю "Металіста". Шкода Валерія Лучкевича в Бельгії... Він декілька матчів не потрапляє в заявку. Не думаю, що у всьому там винен він. Є напевно свої течії. Я колись побачив його один раз на матчі дублерів дніпровців і одразу забрав до себе. Мене підкупило його бажання грати. Хоч і помилявся, але відпрацьовував більше за всіх. Чи не зламається? Сподіваюся...

"Карпати":

Не зрозуміла трансферна політика. Якщо хочуть зробити сильну команду у Львові, то ж чому продають усіх перспективних молодих гравців? Відпускають несформованих, молодих хлопців, які швидко потім з Європи просяться додому. То дитячий садок! Повернули Олександра Гладкого? Так це вчорашній день! Взагалі в українському футболі проблема з нападниками.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme