UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївці просять мера забрати їхній будинок до комунальної власності

Жителі вул. 3 Слобідській, 107 хочуть отримати допомогу від міста і приватизувати житло

Миколаївці просять мера забрати їхній бу…

Миколаївці, які проживають по вул. 3 Слобідській, 107, хочуть, щоб їх будинок взяли до міської комунальної власності. Мер міста Олександр Сєнкевич пообіцяв, що міська влада допоможе їм у цьому. Про це Depo.Миколаїв повідомили у міськраді.

1 березня міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з миколаївцями, які проживають по вул. 3 Слобідській, 107, корпуси №№ 1, 2, 4, 5. Раніше вони звернулися до міської влади з проханням, щоб їхні будинки, які зараз перебувають у державній власності й на балансі державного підприємства "Житлобуд", передали до комунальної власності. Це дозволить миколаївцям отримати допомогу від міста і приватизувати житло.

Як підкреслив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, міська влада готова прийняти ці будинки до комунальної власності, депутатський корпус вже дав згоду на такий крок. Але на даний момент справу з невідомих причин затягує власник житла. І ось коли це питання буде врегульовано, можна буде починати процедуру прийняття до комунальної власності:

"Ще у серпні 2016 року міський голова Сєнкевич Олександр Федорович звернувся до корпорації "Украгропромбуд" з проханням піти назустріч людям і передати усі ці чотири корпуси до комунальної власності. Для цього необхідно скласти акт приймання-передачі. Але зазначена корпорація не має наміру підписувати цей акт", - відмітив начальник управління з використання та розвитку комунальної власності Юрій Гавриш.

Щоб розпочати процедуру передачі житла в комунальну власність, крім згоди всіх сторін також необхідно буде провести інвентаризацію приміщень. А городяни мають підготувати необхідний пакет документів. І ось на цьому етапі також можуть виникнути складності - багато мешканців зробили перепланування своїх квартир, тому потрібно оновлювати застарілу технічну документацію на будинки.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що міська влада надаватиме всебічну допомогу в цій справі, й закликав готувати пакет необхідних документів. Мер Миколаєва також розповів, що після того, як дома приймуть до міської комунальної власності, можна буде створити ОСББ. Це дасть можливість більш ефективно управляти своїм житлом, а також самостійно встановлювати розмір квартплати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme