Конгрес перегляне програму віз, за якими у США працюють українські програмісти

Група американських конгресменів від Демократичної та Республіканської партій внесла до Палати представників законопроект реформування програм робочих віз H-1B та L-1

Про це повідомляє Голос Америки, передає Depo.ua.

Законопроект покликаний "захистити американських робітників та покарати компанії, які виводять робочі місця за межі СШАі тим самим позбавляють висококваліфікованих американських громадян шансів на працевлаштування у США".

Робочі візи H-1B та L-1 дають американським та міжнародним роботодавцям, які працюють у США, змогу винаймати на роботу безпосередньо у Сполучених Штатах закордонних працівників. За цими візами, серед іншого, до США прибуває значна кількість професіоналів ІТ індустрії, включно з українськими та російськими програмістами.

"Зловживання візовими програмами заради отримання дешевої робочої сили вдаряє по американському середньому класу і з цим не можна більше миритись" - прокоментував законопроект конгресмен-демократ Біл Паскрелл.

Законопроект, який отримав підтримку з боку ряду впливових американських профспілкових організацій, передбачає серед іншого заборону для роботодавців міняти американських працівників на робітників, які прибули до США за візами H-1B та L-1, або надавати власникам H-1B віз преференції при прийомі на роботу; заборону компаніям винаймати власників віз H-1B, якщо вони мають понад 50 працівників і понад 50% цих працівників є власниками віз H-1B та L-1.

Нагадаємо, комітет Конгресу США пропонує дати Україні 150 млн дол. на озброєння.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme