Комітет Конгресу США пропонує дати Україні 150 млн дол. на озброєння

Комітет з асигнувань палати представників Конгресу США підготував законопроект, який передбачає передачу Україні 150 млн дол. на військові потреби

Про це йдеться в тексті документа, передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

Згідно з текстом документа, пропонується передати кошти до 30 вересня 2017 року. Цілі, на які спрямують ці гроші, включають в себе навчання українських військових, придбання обмундирування, а також оборонної зброї.

Крім того, конгресмени готові направити кошти на різного роду підтримку, в тому числі армії і національних сил безпеки України.

Згідно з документом, обсяг військової допомоги, виділеної Україні, повинен скоротитися в два рази. У 2016 році в оборонному бюджеті США на військову підтримку Україні закладалося 300 млн дол.

Пропонований законопроект має бути розглянутий палатою представників конгресу США. Надалі його повинен схвалити президент США.

Раніше, 2 лютого, голова комітету сенату США зі збройних сил Джон Маккейн запропонував президенту Дональду Трампу надати Україні "летальна озброєння" для допомоги в захисті її території від "подальших порушень з боку Росії і сепаратистів".

За виконання законопроекту буде відповідати Пентагон спільно з Держдепартаментом. Палата представників конгресу проведе голосування вже 3 березня.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив про необхідність летальної оборонної зброї для України.

Нагадаємо, в обох палатах Конгресу США є прихильники надання Україні летального озброєння, зокрема, голова військового комітету в Сенаті США Джон Маккейн активно виступає за надання Україні летальної зброї.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme